Fasole uscata cu afumatura

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2014 | 4799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata de carne afumata (cca 400 gr)
  • 500 gr fasole boabe uscata
  • 1 ceapa mare
  • un ardei gras
  • 2 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 bucati de carnat afumat
  • 2 cartofi
  • ulei de masline
  • sare, piper, ardei iute, cimbru , foaie de dafin, 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de pasta paprika; 2 lg-te boia dulce; 3 linguri pasta de rosii
  • 1 cub concentrat knorr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole uscata cu afumatura:

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si lasam sa se calmeze :D 

Fierbem si afumatura daca necesita sa fie fiarta mai mult timp. Depinde ce tip folositi. Eu am avut partea de la cap si nu am fiert in prealabil. Afumatura deci , fiarta sau nefiarta in prealabil o taiem cubulete sau bucati potrivite.

 In cratita adaugam ceapa tocata cu ulei de masline si la foc mediu lasam sa se caleasca putin. Adaugam morcovii taiati rondele (2-.3 dupa preferinta) , 3 catei de usturoi tocati si ardeiul gras taiat cubulete. Adaugam apoi carnatul taiat felii si lasam sa se caleasca usor toate loa foc mediu, acoperite cu capac pt cca 3 minute. Adaugam carnea afumata, cimbru, putina sare, piper, pasta de ardei si de rosii, boiaua si stingem cu vinul alb.

Mai lasam sa scada vinul si apoi turnam apa clocotita. Adaugam si fasolea prefiarta si lasam sa fiarba bine toate impreuna la foc mediu, acoperite si amestecand din cand in cand. Daca va place picant adaugati si un chilli. 

Completati cu apa din cand in cand daca e nevoie. La final trebuie sa iasa mancarea mai groasa iar totul sa fie bine fiert . Aproape de final zdrobim usturoiul ramas si il adaugam la mancare si cand stingem focul tocam marunt patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

T I M E A 1

31.10.2014, 18:37

o bunatate

Rocsi 1

31.10.2014, 21:58

Auuuuu, ce nebunie!

cristeena20 1

01.11.2014, 23:06

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu kaizer afumat