Felii de carne cu dovlecei si cascaval

de mihaelar63 in Porc, 11 Ian 2021 | 2761 vizualizari

 

 Am mai preparat candava asa ceva, dar cu vinete. Am cerut vinete la aprovizionare si procurorul-sef de legume a uitat .:D Asa ca a trebuit sa re-brodez reteta. Grozava !!!!Se obtine o bucata de carne suculenta si gustoasa. Se poate prepara si cu carne de vita sau piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 200 gr cascaval Penteleu
  • 200 gr faina alba
  • 200 ml ulei
  • 100 gr parmezan
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura condiment harissa
  • 1 lingurita cu varf usturoi granulat
  • 1 lingurita chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de carne cu dovlecei si cascaval:

  1.  Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase.
  2. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare .
  3. Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli .
  4. Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins  ,pana incepe sa se albeasca carnea .Asemanator ca la escalop .
  5. Nu este nevoie sa prajiti mult carnea de porc , ea mva mai fi preparata termic la cuptor .
  6. Feliati dovlecelul pe lungime. Condimentati cu sare si usturoi .
  7. Dupa ce treceti dovlecelul prin faina alba, se prajeste in continuare in uleiul incins .
  8. Rosiile se feliaza , se sareaza si se stropesc cu otet balsamic  .
  9.   In tava se monteaza carnea , cate doua felii de dovlecel si una -doua de rosie . Intre straturi se razuieste parmezan .
  10. Deasupra se pune cate o bucatica de cascaval Penteleu .
  11. Cascavalul nostru Penteleu  are un gust bun si se topeste frumoas la gratinare .
  12.  SE servesc feliile de carne cu dovlecel si cascaval alaturi de garnitura si salata preferata .
  13. Noi am avut salata cu de toate cruditatile si frunzele disponibile si garnitura de cartofi Duchesse .
  14.    Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Se obtine o bucata de carne suculenta si gustoasa. Se poate prepara si cu carne de vita sau piept de pui.

2

Cascavalul nostru Penteleu are un gust bun si se topeste frumoas la gratinare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de carne cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca