Desert prajitura felii de London

de Corinuta in Prajituri, 26 Noi 2010 | 67836 vizualizari

 

Reteta de prajitura e din caietul vechi al mamei.....de ce-i zice asa nu stiu, ceea ce pot sa va spun este ca e o prajitura de casa simpla si buna, care dispare repede din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • putin otet
  • 6 galbenusuri
  • Topping:
  • 1 borcanel de gem de caise
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 6 albusuri 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura felii de London:

Blat: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si se coace de jumatate, aproximativ 15-20 minute.

Topping: Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand s-a intarit spuma se adauga miezul de nuca si coaja rasa de lamaie. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem si se toarna deasupra compozitia cu nuca, apoi se mai da la cuptor 10 minute pana e copt blatul.

Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura felii de London" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (33)

elena1988 1

08.02.2011, 10:43

DanaColtor13 1

23.04.2019, 15:02

Da ,și eu am incercat-o și ceva nu e bine.Cantitatea de unt este egala cea defaina.Nu știu dece se dau retete greșite.Și asa ingredientele sunt scumpe

rodicaspring 1

11.03.2023, 21:12

este gresit, Pentru aluatul fraged:

500 g faina alba tip 000
250 g unt cu min 80% grasime
150 g zahar pudra
4 galbenusuri
un praf de sare
zahar vanilat
coaja de lamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata, cu branza si visine