Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest gen de paine si am zis sa incerc si eu, sa vad ce o sa iasa. Si am vazut! O minunatie de paine care s-a terminat foarte repede!
Pt. topping:
Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina daca mai este nevoie, pana devine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se amesteca untul cu sarea, patrunjelul, ierburile italienesti si usturoiul pisat sau taiat feliute. Se amesteca bine si se lasa deoparte. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici.
Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu untul aromat apoi se presara deasupra cascavalul. Se taie aluatul in 3 fasii egale apoi fiecare fasie in patratele de aproximativ dimensiunea tavii in care veti coace painea. Se asaza apoi una peste alta patratelele, cu grija, apoi se ia turnuletul si se asaza rasturnat in tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 10 minute sa creasca apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se poate servi atat calda cat si rece!
2
Aromarea untului se poate face in functie de gusturile fiecaruia!