Fiadone

de miremirc in Prajituri, 28 Noi 2012 | 21037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de capra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiadone:

Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata. Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat  si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi strecuram coaja .

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi branza de capra (eu am folosit branza de vaci) si coja rasa de lamaie. Eu am pus si putina vanilie.

Pentru o textura mai fina, am folosit mixerul vertical. Separat am mixat albusurile de ou cu un praf de sare si le-am rasturnat peste crema de branza. Amestecam folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus, doar de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor pentru circa 35 minute. Lasam prajiturica sa se raceasca, pudram cu zahar si taiem .

O reteta corsicana, rapida si delicioasa ! Nu prea e spornica.... :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiadone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ankyy 1

06.11.2013, 19:42

oare o pot face cu branza de vaca? nu cred ca o sa imi placa cu branza de capra. adica imi place branza de capra dar nu in combinatii dulci. altfel ideea ma atrage

lacraelena 1

07.11.2013, 17:18

am facut-o si nu mi-a iesit, a crescut frumos apoi s-a lasat, mi-a iesit ca o omleta

VI 1

17.04.2017, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]