Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

de Rita Ilies in Ficat, 12 Dec 2013 | 4452 vizualizari

 

Dacă n-ați mai auzit de grișul prăjit, vă spun că este ”pergelt gríz-ul” unguresc. Are un gust interesant și este un fel principal de mâncare foarte sățios.
N-am făcut de multă vreme, de obicei găteam papricaș de pui sau de ciuperci lângă, însă de această dată am făcut mici schimbări. :)
Merge foarte bine și cu tocănițe de carne sau legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porții, avem nevoie de:
  • 4 linguri cu griș
  • o cană cu apă
  • o linguriță unt
  • sare și piper
  • Ficatul de pui:
  • 2 bucăți ficat de pui întreg
  • ulei de măsline
  • ghimbir ras
  • mentă tocată mărunt
  • 4-5 boabe de muștar pisate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat pentru decor
  • Ciupercile cu usturoi:
  • 12 ciuperci brune
  • 3 căței de usturoi de grădină
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi:

Într-o tigaie se topește untul la foc mic. Se adaugă grișul și se prăjește cu atenție, amestecând continuu ( poate fi ars foarte ușor ). Când acesta devine rumen, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă. La final adăugăm sarea și piperul.    

Ficatul de pui ( eu am folosit ficat de pui crescut la curte ) se spală și se curăță bine, apoi se lasă să se odihnească într-un baiț realizat din celelalte ingrediente ( boabele de muștar le pisăm într-un mojar ), timp în care ne ocupăm de ciuperci.    

Acestea se spală și se taie în patru, lăsându-le tulpina. Se călesc în suc propriu și puțin ulei ( fără adaos de apă ), iar spre final adăugăm usturoiul tăiat cubulețe și sarea.    

Revenind la ficatul de pui, acesta se gătește pe grătar, sau în casă într-o tigaie-grill.    Se montează farfuria și se poate servi atât ca meniu cald, cât și rece.

TIPS-URI

1

Grișul prăjit se aseamănă foarte bine cu mămăliga ( ca textură și maleabilitate ). De aceea, dacă doriți să lucrați cu el, să-l așezați în formă, faceți-o cât încă acesta este cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

13.12.2013, 12:46

laura_n 1

13.12.2013, 14:34

interesant! eu ador ficateii

Rita Ilies 1

13.12.2013, 18:31

Daaaa, sunt foarte buni, iar în combinația asta sunt grozavi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi