Ficat de vitel cu ceapa

de Panacris in Vita, 8 Iul 2016 | 10183 vizualizari

 

Un fel prinicipal sățis și mai laes rapidddd ;) Spor și poftă bunăă! 

 

INGREDIENTE

  • Ficat de vițel 600 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • unt 50 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel cu ceapa:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa se curăță, apoi se taie felii julien. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă ceapa călită, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte, ca atare sau alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Spor și pofta bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-"Foul akhdar bi laban"