Pentru fanii ficățeilor de pui, astăzi vă prezentăm o rețeta super simplă și delicioasă, cu un sos fin de unt și vin alb, și ceapă caramelizată.
Pentru acești Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete, sunt necesare câteva ingrediente: ficăței de pui, unt, ceapă, vin și mămăliguță.
Cum se prepara acesti Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete:
Curăță și spală ficățeii în mai multe ape, apoi scurge-i bine.
Curăță și taie ceapă în fâșii subțiri.
Încinge uleiul într-o tigaie mare și adaugă ceapa. Las-o puțin, apoi adaugă un cub de unt. Călește-o la foc potrivit până devine aurie. Adaugă ficățeii, amestecă ușor și gătește-i la foc mediu timp de 5 minute. Condimentează cu sare și piper.
Toarnă vinul alb, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă încă 15-20 minute, până când ficățeii sunt bine pătrunși și scade zeama lăsată în tigaie.
Între timp, prepară mămăliguța și pune-o într-un castron. Adaugă deasupra ficățeii cu ceapă și presară pătrunjel verde tocat.
Servește cu mare poftă, sunt absolut delicioși.
Incearca si acesti ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta. sau reteta de Ficatei de pui in sos de smantana .
Iti recomandam sa incerci si varianta de Clatite cu ficatei si piept de pui foarte gustoase.