Ficatei si pipote in sos de usturoi

de Dana Cristea - pusikmea in Ficat, 6 Ian 2012 | 10374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 500 pipote
  • 3 linguri tocana de legume
  • 2 capatani ustutoi
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si pipote in sos de usturoi:

Spalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei )

Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta pe care o vom acoperii cu un capac. Dupa ce s-au scurs bine ficateii, ii punem peste pipote. Lasam pana se fragezesc si pipotele si ficateii, dupa care le punem intr-o strecuratoare, insa nu aruncam zeama..

Intr-o alta tigaie punem 2 linguri de ulei de masline, usturoiul pisat si adaugam pipotele si ficateii. Lasam sa se rumenasca usor, apoi adaugam tocana de legume si zeama in care au fiert, atat cat sa acopere pipotele si ficateii. Lasam pe foc pana scade din zeama si se formeaza sosul. Condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel.

Servim cu mamaliguta calda si muraturi. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si pipote in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pate din ficatei de pui