Figgy

de epurasha2bb in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 4606 vizualizari

 

foietaje cu smochine, banane si ghimbir inecate in sirop de caramel facut cu zahar brun.. te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 4 smochine
  • 1 banana
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita miere
  • 1 foaie aluat foietaj
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figgy:

Se rade fin putin ghimbir, se presara zahar brun peste el si se caramelizeaza in tigaie.Apoi se toarna putina miere cu unt peste acesta si se creeaza un sosulet delicios.Se adauga acolo smochinele si  banan rondele, s elasa puti sa absoarba aromele.

Se taie romburi de aluat fraged.Se pune deasupra cu lingurita amestecul de ghimbir.Apoi cate o felie subtire de smochina.Se  da la cuptor tava sa se rumeneasca si se servesc caldute sau reci.Cu siropul din tava picurat pe ele.

 

Se da la cuptor sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Figgy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce a bunicii