File de gurnard cu piper rosu si busuioc

de Satisfyyourcravings in Peste, 12 Noi 2012 | 3590 vizualizari

 

Aroma inconfundabila a piperului rosu este pusa in valoare de busuioc proaspat in acest preparat bogat in texturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati gurnard
  • o lingurita boabe de piper rosu
  • 5 frunze busuic proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 grame rosii cherry
  • 8 catei de usturoi
  • cateva fire de chives pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de gurnard cu piper rosu si busuioc:

Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte.

Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider. 

Rosile se taie in jumatate, iar usturoiul se taie felii. Se soteaza impreuna intr-un wok cu putin ulei, la foc mic, timp de 8 minute. Se asezoneaza, iar la jumatatea timpului de prelucrare, rosiile se apasa usor cu o spatula de marginea wok-ului pentru a le sfarama usor. Se pastreaza la cald.

Fileurile de peste se aseaza in wok si se prajesc in foarte putin ulei timp de 2 minute jumatate pe fiecare parte, incepand cu partea cu piele, la foc mare, apasand pe fiecare file la inceput pentru a nu se curba. 

Pentru plating, se aseaza rosiile, deasupra fileurile si cateva fire de chives.

Se poate servi cu salata de valeriana.  

(Sursa fotografiei 2: http://www.scuba-equipment-usa.com/marine/NOV03/Eastern_Spiny_Gurnard(Lepidotrigla_pleuracanthica).html)

TIPS-URI

1

Bautura recomandata: limonada sau apa cu lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de gurnard cu piper rosu si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pane de file de pangasius