File de porc de casa

de Sim0na in Mezel de casa, 18 Dec 2015 | 7153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi de porc
  • 2 catei usturoi
  • ½ lingurita boia dulce
  • ½ lingurita ardei iute macinat
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita busuioc
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml vin alb
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc de casa:

Muschiul l-am curatat, l-am spalat si sters cu servete de hartie. Usturoiul l-am pisat, iar impreuna cu celelalte condimente am frecat muschiul pe toate partile, apoi l-am pus intr-un vas in care am adaugat vinul si apa si am dat cu totul la frigider pentru 48 de ore. Dupa aceasta perioada, am scos bucata de muschi, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie. Am adaugat cca o cana din zeama in care a stat, si am dat la cuptor, la 1600C pentru cca 2 ore. In aceasta perioada am mai copletat cu apa calduta de cateva ori.

Cand carnea s-a copt frumos, am lasat sa se raceasca si am servit cu pofta la micul dejun.

Carnea astfel pregatita, poate fi servita la cina sau pranz, cu o garnitura si o salata alaturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:12

super bun!

Panacris 1

09.02.2016, 08:04

kytz 1

11.09.2017, 12:48

Bun. Foarte buuun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii