File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

de Panacris in Pui, 29 Iul 2020 | 2795 vizualizari

 

Inițial am vrut să-i surprind pe Zmeișori cu pui Valdostana! Dar, nah,  proviziile din frigider m-au trădat și așa că am prestat pui cu ceva! ;) :))) Super bun, super simplu, din categoria "retete de vara"! 😉 Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui feliat cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Cașcaval feliat cca. 200 g,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Busuioc verde pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval:

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.

Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul chorizo și roșiile.

Se scoate tava cu carnea asezonată de la rece, se așează pe fiecare bucată, felii de pancetta, chorizo, cașacaval și roșie, în funcție de cât de mare este bucata de pui

Se asezonează cu crenguțe de rozmarin, se acoperă și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute, la 250 grade (foc tare la gaz). Apoi se descoperă și se mai lasă la gătit cca. 20 minute la 180 grade (foc mediu la gaz).

Se servește ca atare sau acompaniat de legume sau salată în funcție de sezon.

Spor și poftă bună!   

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Catalina L 1

30.07.2020, 13:51

excelent

Adi 1

30.07.2020, 19:04

Bun!

Rocsi 1

30.07.2020, 20:12

E buna si varianta asta de preparat, chiar gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]