Flan cu ton, spanac si somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2012 | 6117 vizualizari

 

Bun tareeeeeee......daca iubiti tartele sarate cu peste si legume atunci veti descoperi ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie mare bine spalata si taiata felii subtiri
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • sare piper dupa gust
  • 250 gr ton in ulei scurs
  • 3 linguri de faina
  • 3 fire de ceapa verde
  • 250 gr somon afumat( o bucata)
  • 1 ceapa tocata
  • 300 gr smantana
  • 450 gr spanac congelat si dezghetat
  • 125 gr malai
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • untisor pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu ton, spanac si somon afumat:

Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor.  Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si facem compozitia crema. Potrivim de sare si piper.

Taiem marunt ceapa verde.

Amestecam tonul bucati cu somonul curata bine de tot de oase.( Atentie mare!)

Tapetam o forma rotunda de tarta cu hartie de copt si punem feliile de lamaie.

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie, sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Peste feliile de lamaie punem pestele amestecat cu ceapa verde.

Asezam crema de spanac deasupra.

Blatul il facem amestecand faina cu malaiul, praful de copt si sarea apoi deasupra punem untul topit, oul si laptele ramas.( 125 ml)

Amestecam bine si turnam deasupra spanacului avand grija sa umplem bine si marginile.

 Coacem pentru 30 de minute la 220 grade celsius, sau pana este bine rumenit si mijlocul se intareste.

Lasam sa se raceasca perfect, aopi intoarcem pe un platou. Inlaturam foaia de copt.  Decoram cu untisor sau dupa dorinta.

 

 

TIPS-URI

1

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu ton, spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:27

imi place

RuxyRux 1

05.04.2012, 21:06

Multumeeesc!

Panacris 1

15.04.2015, 17:15

Cum spuneam suppeerr iddeeeee! Mâine îi vine rândul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane