Fleica de porc coapta

de marianbobosea in Porc, 20 Dec 2019 | 4594 vizualizari

 

In cadrul concursului BUNATATI DE CRACIUN va prezint o reteta de fleica minunata. Dureaza putin mai mult prepararea ei ,dar va spun ca este un deliciu! Se topeste in gura nu alta. Sa trecem la prezentarea retetei.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fleica
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita pipe
  • 1 lingura coriandru
  • 4-6 boabe ienibahar
  • 5 catei de usturoi pisat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc coapta:

Pentru inceput se spala fleica, usuca in servetele de hartie prosop,se portioneaza.

Intr-un caston se amesteca toate condimentele+usturoiul ,mai putin ienibaharul.

Cu acest amestec de condimente se maseaza bine fleica.

Se ia folie alimentara, se pune fleica pe folie si se impacheteaza.

Se da la frigider pentru 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore se transfera fleica pe hartie de copt punand in fiecare colt al pachetului cate o boaba de ienibahar ,se impacheteaza si se pune intr-o tava.Eu am folosit o un vas de yena.

Cat timp se  impacheteaza fleica se incinge la 150 grade.

Introduce tava in cuptor si las-o la temperatura de 150 grade pentru 10 minute,apoi micsoreaza temperatura la 80 grade pentru 4 ore.

Cand au trecut cele 4 ore scoate hartia de copt si mai lasa fleica in cuptor pentru 10 minute,sa se rumeneasca.

Scoate fleica din tava si las-o sa se raceasca.

Se consuma rece .

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Fleica sa fie cat mai impanata.

2

Daca nu va plac aceste condimente puteti folosi condimentele agreate,dar nu garantez ca iese tot atat de frageda

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de purcel