Flori aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 4828 vizualizari

 

Sunt excelente atat pentru micul dejun cat si pentru cina! In timp ce se consumau, mi s-a spus sa mai fac asa ceva ca sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • 175 g crema telemea
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Umplutura:

  • 150 g salam
  • 100 g cascaval
  • masline negre fara samburi

Pentru uns:

  • 1 ou batut
  • chimen macinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori aperitiv:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. 

Umplutura: Salamul ( cu diametrul mai mare am avut eu) l-am taiat in jumatate, am ras cascavalul si am feliat maslinele.

Se intinde aluatul cu o grosime de cca 3 mm si cu ajutorul unei cani cu diamentrul mai mare se decupeaza forme rotunde. Se aseaza pe fiecare cerc jumatate de salam, se presara cascavalul, 3 feliute de masline si se ruleaza cerculetul ca un buchetel. Se ia un alt cerculet gol si se acopera buchetul dandu-i forma unei flori (se vede in poze).

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptor pentru cca 40 de minute. Se servesc cu ketchup.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes cu sunca si branza