Floricele de iarna

de luminita20_2006 in Prajituri, 11 Noi 2009 | 7969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri smantana
  • 200 gr margarina pentru prajituri
  • 100 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 300 gr faina
  • zahar pudra
  • gem de caise(sau orice fel de gem)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele de iarna:

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine o crema, apoi se adauga smantana, coaja de lamaie si faina. Se obtine un aluat vascos, care se acopera cu o folie si se da la rece timp de 2 ore. Dupa ce am scos aluatul de la frigider se pune pe masa de lucru faina se intinde o foaie si se fac formele, una plina si una decupata( daca pot sa zic asa) Se dau la cuptor 20 min. cand sunt gata se lipesc o parte plina una decupata cu gem....uitand sa mentionez ca partea decupata se da prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

luminita20_2006 1

11.11.2009, 18:32

multumesc rivka...am facut acum 2 zile si sotul...vai ce bune sunt...eu nu prea ma omor cu biscuitii....si seara la un ceai hai sa vad si eu cum au iesittt...si mamaaa ce bune erau...pacat ca mai ramasese numai 5:((

elena1988 1

06.03.2011, 14:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt de arahide aromat