Focaccia cu cartofi si parmezan

de Adele in Pizza, 28 Mar 2015 | 3757 vizualizari

 

Sau pizza alba ...Pot sa va spun doar atat: nu m-am mai oprit din mancat ;;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina.
  • 10 gr drojdie.
  • 50 gr ceapa dezidratata.(uscata)
  • 50 gr parmezan ras.
  • sare 15 gr.
  • 300 ml apa calda.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingura ulei de masline
  • Topping:
  • 3 cartofi potriviti.
  • ulei de masline.
  • sare.
  • piper.
  • rozmarin
  • 1 catel usturoi.
  • 2-3 carnaciori(ptional)
  • cateva linguri de parmezan ras.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cartofi si parmezan:

Se  amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care se adauga ceapa si se termina de framantat. La final se incorporeaza uleiul si se acopera aluatul, se lasa la cald pentru cel putin 1 ora.

Dupa care se curata cartofii se spala si se taie in felii potrivite. Intr-o tigaie pe foc se pune uleiul si usturoiul, se adauga si cartofii se condimenteaza totul dupa gust. Se pun cateva linguri de apa, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit cateva minute (5-10)

Cand aluatul este crescut se intinde o foaie (in cazul meu am folosit o tava rotunda) se aseaza in tava, deasupra se pun in strat cartofii raciti, carnaciori si deasupra parmezan. Se lasa la crescut 30 de minute dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cartofi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin