Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit.
Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor lipicios.
Aluatul obtinut se aplatizeaza cu mainile si, pe mijloc, se asaza maslinele, apoi se impatureste aluatul si se framanta pentru a se incorpora maslinele in aluat.
Aluatul se lasa la crescut, circa o ora, intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, la loc caldut, ferit de curenti de aer. Cand este gata, aluatul se asaza in tava de copt, unsa cu ulei de masline, se intinde cu mainile pe toata suprafata tavii, si, cu ajutorul degetelor, se fac gropitele specifice focacciei.
Restul de 2 linguri de ulei de masline, se amesteca cu o lingura de apa si oregano, amestec cu care se unge focaccia. Se mai lasa la crescut circa 20 de minute, apoi se da la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de circa 25 de minute.
Mai multe retete gasiti pe: http://www.stefyharnicutza.ro/