Foi de napolitana cu crema caramel

de Gicuta in Prajituri, 23 Oct 2014 | 13922 vizualizari

 

INGREDIENTE

Un pachet mare foi napolitana

  • Pentru crema:
  • 500 g nuca
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pachete de unt
  • 1 sticla esenta de rom
  • Pentru caramel:
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel:

Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.

Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se amesteca pana se ingroasa compozitia,se ia de pe foc si se adauga esenta. Se umpu foile cat este calda .

Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea .Eu peste prajitura am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa, trebuie sa se preseze foarte bine. Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Crema Caramel