Foi de napolitana cu crema caramel si alune

de Rocsi in Prajituri, 29 Dec 2012 | 10566 vizualizari

 

O prajitura ce nu am mancat-o din copilarie.Acum de sarbatori tare am tinut sa o pregatesc ca stiu ca imi placea foarte mult si plus ca nu cere mult timp de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana mici
  • 250 gr de zahar
  • 200 g unt
  • 60 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita esenta rom
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel si alune:

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare.
Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit.
Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un tel sa nu aiba cocoloase.
Peste zaharul caramelizat punem restul de lapte si untul.
Asezam iar cratita pe foc si cand untul s-a topit incorporam amestecul de faina.
Lasam la foc mic, timp in care invartim destul de des in crema iar cand este suficient de inchegata o dam deoparte si o lasam 4-5 minute la racorit.
Punem esenta de rom si amestecam cu o lingura de lemn.
Alunele le tocam cu un cutit.
Pe un tocator punem o foaie de napolitana, o ungem cu crema si presaram alune tocate.

Deasupra punem iar foaie de napolitana, crema, alune si tot asa pana vom obtine o prajitura din 4 foi si 3 randuri de crema.
O acoperim cu folie si o dam la rece.
Se vor inmuia foarte bine foile, iar prajitura va fi un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Sidy 1

31.12.2012, 07:33

Tare de mult nu am mai facuto Imi place cum ti-a reusit! Crema mea, parca avea si oua... An Nou fericit ! La multi ani sanatosi !

Rocsi 1

01.01.2013, 21:52

Miuta chiar este

Rocsi 1

01.01.2013, 21:53

Sidy La multi ani cu bine ..Am vazut ca sunt si creme din astea caramel cu oua, dar eu incerc unde se poate sa le evit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti