Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti

de Rocsi in Prajituri, 15 Mar 2015 | 14503 vizualizari

 

Un dulce de post foarte bun si deloc sofisticat. Nu mai spun ca dispare imediat din tava :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de rahat:
  • 500 gr rahat
  • 150 gr margarina la pachet
  • 1 lamaie
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 cub margarina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 foi de napolitana mari
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti:

Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. 

Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam la racorit 5 minute. Peste biscuiti punem cacaoa, margarina, amestecam, apoi turnam sirop, putin cate putin, pana obtinem o crema. La final o aromatizam cu esenta de rom.

Impartim crema de rahat in doua si oprim din fiecare jumatate cate o lingura si jumatate. Asezam prima foaie de napolitana, o ungem cu prima jumatate de crema de rahat. Punem iar foaie, apoi crema de biscuiti, iar foaie, cealalta jumatate de crema de rahat si ultima foaie de napolitana. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura in doua, pe latime. Ungem prima jumatate de prajitura cu cele 3 linguri de crema oprita, deasupra asezam cealalta jumatate.

Presam bine cu mana, o invelim cu folie alimentare, iar deasupra asezam ceva greu. O dam putin la rece, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune ( de post )