Foi de napolitana cu nuca si caramel

de T I M E A in Prajituri, 26 Mar 2013 | 19062 vizualizari

 

Inca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte mult zahar si nu prea ma pot opri din mancat cand am asa ceva in casa.
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles :)

 

INGREDIENTE

  • 6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 6 linguri faina
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr unt (sau margina Rama Maestro)
  • 1 cana nuca prajita si taiata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu nuca si caramel:

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda.

Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.

Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda. Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.

Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste.

Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.

Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta.Ultima foaie ramane neunsa.

Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore 

TIPS-URI

1

Puntru a arata mai festiv puteti picura deasupra glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane cu nuca si crema