Foi Lica (reteta mamei)

de Denissa in Prajituri, 23 Feb 2012 | 28638 vizualizari

 

Am copiat in cateva zile caietul de retete al mamei. E pasionata de gatit iar cand era la serviciu facea schimb de retete cu colegele ei. Acum le pregateste cu o rapiditate uimitoare. Multumesc MAMA!!

 

INGREDIENTE

  • 1 margarina Unirea
  • 1 cana de zahar (se foloseste o cana de ceai)
  • 3 oua intregi
  • 1 cana de nuci taiate
  • 1 cana de zahar (pentru caramel)
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta mamei):

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta).

Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate.

Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de zahar la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se adauga peste compozitia ingrosata de mai sus amestecand repede. Va incepe sa fiarba.

Intregul amestec se aseaza intre cele 2 foi de napolitana peste care se aseaza o greutate  si se da la loc racoros sa se intareasca.

De obicei se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

in cazul in care intreaga compozitie ni se pare cam lichida amestecam cativa biscuiti simpli pisati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta mamei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Denissa 1

01.11.2012, 13:59

Spor la treaba!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 19:30

ce buna e si simplu de facut,am sa o trec la favorite sa o gasesc mai usor pt ca tre sa o fac si eu

Denissa 1

20.11.2012, 09:05

Multumesc Andreea! Reteta asta e pentru cei ca mine fara timp prea mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de biscuiti