foie gras

de luminita20_2006 in Rata, 28 Mai 2009 | 13065 vizualizari

foie gras

 

bucate de 5 stele. Foaie gras inseamna in frantuzeste ficat gras si se prepara de obicei din ficatul gastelor sau ratelor. Pentru a obtine asemenea delicatesa trebuie ca pasarile sa fie hranite printr-un mecanism special, iar dupa ce acestea sunt sacrificate ficatul se fie scufundat intr-o baie de lapte cu miere ce ii confera o aroma speciala si il face sa-i creasca dimensiunile si in acelasi timp cantitatea de grasime continuta.

 

INGREDIENTE

  • ficat de rata foie gras de canard
  • 200 gr struguri
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 5 gr unt
  • faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA foie gras:

ficatul de rata să fie ţinut în frigider câteva ore, dar nu la o temperatură foarte scăzută se taie felii se da prin faina si se pune la prajit in tingaia incinsa , fara ulei.se presoara sare si piper, cand prinde o coloare aurie pe ambele parti este gata. Boabele se struguri albi se taie in jumate si se pun in tigaie cu o bucatica mica de unt si se amesteca cand incepe sa prinda culoare se pune sare piper si zahar, jum lingurita, cand incepe sa se caramelizeze se adauga 1 lingura de otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "foie gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti