Foietaj cu crema de vanilie si piersici

de Oana in Prajituri, 13 Apr 2014 | 9711 vizualizari

 

Un desert foarte rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat foietaj
  • un borcan de piersici in compot
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • o lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • un plic tort gelee dr. oetker, transparent
  • 250 ml compot de piersici sau apa
  • o lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu crema de vanilie si piersici:

Se prepara mai intai crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand cu telul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit. Vanilia se adauga cand crema este rece.

Piersicile se pun intr-o strecuratoare si apoi se taie felii.

Foietajul se intinde usor cu sucitorul pana se mai mareste putin foaia. Se aduna marginile cu degetele formandu-se o bordura de jur imprejur. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit pana se rumeneste usor.

Se scoate foietajul si se lasa la racit. Se preseaza usor cu mana pentru a-l aplatiza, pentru ca se va umfla la coacere. Se unge apoi cu crema de vanilie. Se aseaza deasupra piersicile si se prepara glazura dupa intructiunile de pe ambalaj, apoi se toarna deasupra. Se pune tarta la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]