Fondue

de Doralinda in Clasice, 19 Noi 2012 | 8125 vizualizari

 

E o reteta franceza care se mananca de obicei iarna. Prima oara am mancat asa ceva intr-un restaurant in paris, restaurant care era bazat doar pe aceasta reteta si rackette. Se foloseste doar branza galbena.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr branza Beaufort
  • 150 gr branza Comté
  • 150 gr branza Appenzeller
  • 1 usturoi
  • 50 ml vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondue:

Taiati branza bucati si o puneti intr-o craticioara adanca care a fost in prealabil, unsa cu usturoi. Lasam la foc mic sa se topeasca usor adaugand si vinul. Dupa ce s-a topit, mai lasam inca 5 min ptr a se evapora surplusul de lichid(grasime), apoi micsoram focul (in comert se gasesc vase special ptr acest preparat tocmai ptr a ramane branza calda, topita) si servim cu bucatele de paine infipte in furculite intingand in branza topita.

TIPS-URI

1

Se mananca cu castraveciori in otet

2

Merge de minune cu un vin alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ANNA_46 1

19.11.2012, 20:30

Mmmm....ador Fondue, ce-mi place vasul tau

Sim0na 1

19.11.2012, 20:43

Tare bun trebuie sa fie...

Doralinda 1

19.11.2012, 21:47

anna
ma gandeam ieri, ca daca din greseala imi aluneca din mana "m-am fript", atat de greu e! se foloseste cu alcol ptr ardere, nu imi plac vasele care sunt electrice, asta cu foc, ii da un gust mai aparte! asa era la bunica la tara, mancarea pe cuptorul ei cu lemne, nu era la fel cu cel al mamei pe aragaz!

simona, daca iti plac brinzeturile, sigur iti va place si asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza