Foret Noire

de Ligia Bxl in Torturi, 28 Mar 2014 | 12647 vizualizari

 

Vreau sa multumesc si eu cumva bucataras-ului ptr premiul frumos la concursul Reteta anului 2013,asa ca ii dedic acest tort dar si juriului, si tuturor bucatarasilor care m-ati apreciat si ma apreciati :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr faina
  • 75 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 1 borcan compot de cirese
  • 1 litru frisca(+100 gr zahar farin daca nu e indulcita)
  • 3-4 pliculete intaritor frisca
  • ciocolata rasa ptr ornat+cirese
  • praf de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foret Noire:

Am inceput cu blatul:

Am incins cuptorul inainte la 180°c.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa.

Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara.

Am batut albusurile spuma cu putina sare,apoi acestea le-am adaugat peste compozitia obtinuta mai sus si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa albusurile.

Am turnat aceasta compozitie intr-o tava rotunda mai mare unsa si tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor ptr coacere,se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit am taiat blatul in 2 (deci am format 3 parti) le-am insiropat cu zeama de la compot,am pus ciresele  si intre ele am pus din frisca batuta cu zaharul si praful de vanilie.

Pe deasupra am ornat cu frisca,am presarat ciocolata rasa si am pus cateva cirese din compot.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foret Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra