Fragezica cu magiun

de iry-gabriela in Prajituri, 16 Feb 2012 | 11789 vizualizari

 

......aceasta fragezica este varianta cornuletelor cu untura ,dar care am ales sa elimin untura si sa adaug ulei .este la fel de buna si chear foarte frageda si am ales sa o fac pentru ca este si o prajitura delicioasa de post si usor de preparat......

 

INGREDIENTE

  • un pachet de margarina,
  • drojdie cat o nuca,
  • o cana de bors,
  • 1/2 cana ulei,
  • faina cat cuprinde,
  • magiun de prune,
  • o mana de alune nesarate
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fragezica cu magiun:

Pentru inceput facem un aluat din: margarina, drojdie ,bors,ulei si faina. Acest aluat se lasa la frigider o ora.  

O treime din aluat se da deoparte ,iar din  cealalta se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava de aragaz, peste care se intinde un strat de magiun. Peste stratul de magiun se adauga alunele macinate, iar peste alune se adauga aluatul ramas care se da pe razatoarea mare.    

Se da la cuptor 30 de minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar pudra cat este cald. Se taie in difeite forme in functie de preferinta.!  

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de gem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fragezica cu magiun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]