Friptura brasoveana

de MotanLaOale in Porc, 31 Mar 2016 | 10126 vizualizari

 

Local se gaseste si sub denumirea de Specialitate brasoveana. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de porc putin impanata
  • 800g cartofi rosii
  • 2 cepe rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura brasoveana:

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare.

Se pun in apa rece.

Carnea se taie cuburi potrivite.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute.

Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste carnea.

Se presara condimentele, se pune un pahar de apa, se amesteca si se lasa la fiert la foc potrivit, cu capac, 20-25 minute.

Se lasa la prajit pana carnea devine frageda, scade zeama si bucatile de carne se prajesc putin.

Intre timp se prajesc cartofii separat in baie de ulei.

Cand sunt prajiti, se scurg si se pun peste carne si se amesteca.

Se mai prajesc impreuna 2-3 minute, se potriveste de sare si este gata.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura brasoveana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brassoi Apropecsenye (friptura brasoveana )