Friptura cu pulpa de porc, cartofi si morcovi

de mihaelar63 in Porc, 2 Dec 2019 | 3553 vizualizari

 

 Cel mai usor este sa pui o tava cu carne si legume la cuptor si tu sa-ti faci restul de treaba. Daca esti inspirat la asezonare si cculoare ai castigat un preparat care va atrage cu miros si gust, aspect pe toti ai casei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 1 kg cartofi
  • 500 gr baby-morcov[ congelat }
  • 3 catei usturoi tineri
  • 3 rosii mici
  • 1 lingura condiment unguresc pentru paprikas: ceapa , usturoi , ardei , ardei iute deshidratate
  • cimbru maruntit
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu pulpa de porc, cartofi si morcovi:

  1. Carnea se feliaza .
  2. Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare .
  3. Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati .
  4. Caciuliile de usturoi se taie in jumatati si se pun din loc in loc in tava .
  5. Deasupra distribuiti si rosiile maruntite .
  6. Se sareaza , se pipareaza , se pune condimentul unguresc si cimbrul .
  7. Se toarna 2 cani de apa si se da tava la cuptor timp de o ora .
  8. Daca este nevoie se mai pune putina apa sa nu se arda .
  9. Eu nu am mai folosit ulei , am considerat ca este suficienta grasimea eliberata de carnea de porc prin coacere .
  10. La servire dati prospetime fripturii cu ajutorul verdeturilor . Eu am folosit patrunjel verde .

                                              Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Eu nu am mai folosit ulei, am considerat ca este suficienta grasimea eliberata de carnea de porc prin coacere .

2

Langa aceasta friptura am servit bere alba nefiltrata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu pulpa de porc, cartofi si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

07.12.2019, 13:50

Gaby , multumesc de vizita

mihaelar63 1

07.12.2019, 13:50

Mirela , daca nu arata bine , nu o mancam

Catalina L 1

08.12.2019, 18:45

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii