Friptura de iepure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2012 | 7375 vizualizari

 

Un inlocuitor delicios al mielului de paste!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (pulpe, muschiulet),
  • ulei Omega 3,
  • sare aromata cu ierburi si usturoi,
  • boia de ardei dulce,
  • foi de dafin,
  • rozmarin,
  • vin alb demisec 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la cuptor la foc incins ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca. Apoi se adauga vinul, se acopera cu foaie de pergament (am renuntat la folia de aluminiu!) si se lasa la foc mic cca. 30 de minute.

Friptura am servit-o cu galuste de cartofi, sos vanatoresc cu ciuperci de padure si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

09.04.2012, 16:56

buna

Panacris 1

09.04.2012, 17:26

Multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

09.04.2012, 21:05

de cand nu am mai mancat!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]