Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice

de mihaelaradu in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 16611 vizualizari

 

Carnea de iepure e bogata in vitamina B3, de aceea e recomandat sa o servim cat de des posibil. E o friptura usoara si repede de pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat bucati
  • oregano
  • rozmarin
  • menta uscata
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • 1/2 pahar vin alb
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice:

1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei.

2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne. 

3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam putin din uleiul in care le-am prajit (eu nu am pus zeama de la marinata). Acoperim vasul cu folie de aluminium si introducem la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.

4. Ultimele 10 minute, inlaturam folia de aluminium si pornim grill-ul pentru a se rumeni carnea. Stropim cu un amestec de zeama de lamaie, ulei, sare si putin vin.

5. Servim cu piure de cartofi, muraturi sau salata de rosii.

TIPS-URI

1

Carnea se spala in mai multe ape, iar pentru fragezirea si albirea carnii, se poate tine 5 minute in apa si putin otet sau putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de mere