Friptura de miel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 4 Noi 2015 | 3910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa de miel (marinata)
  • 6-7 cartofi potriviti
  • frunzulite de busuioc proaspat
  • pentru marinat: 200 ml vin rosu (de calitate), 100 ml ulei, o capatana de usturoi, mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi copti:

Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de ore.

La momentul gatirii, se asaza carnea intr-o tava de aragaz.

Cartofii se taie in felii, se condimenteaza dupa gust cu sare, ardei iute si rozmarin, dupa care ii adaugam in tava.

Se presara busuioc proaspat, tocat marunt, si, se da tava la cuptor pana ce carnea si cartofii se rumenesc uniform.

Se servesc alaturi de un pahar de vin :) Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel