Friptura de miel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 4 Noi 2015 | 3818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa de miel (marinata)
  • 6-7 cartofi potriviti
  • frunzulite de busuioc proaspat
  • pentru marinat: 200 ml vin rosu (de calitate), 100 ml ulei, o capatana de usturoi, mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi copti:

Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de ore.

La momentul gatirii, se asaza carnea intr-o tava de aragaz.

Cartofii se taie in felii, se condimenteaza dupa gust cu sare, ardei iute si rozmarin, dupa care ii adaugam in tava.

Se presara busuioc proaspat, tocat marunt, si, se da tava la cuptor pana ce carnea si cartofii se rumenesc uniform.

Se servesc alaturi de un pahar de vin :) Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Dya Daniela Andrei 1

05.11.2015, 09:15

Catalina L 1

06.11.2015, 20:35

o bunatate

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 18:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel