Friptură de miel cu rozmarin și couscous

de elucubratiiculinare in Oaie, 5 Mai 2012 | 3829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel,
  • 200 g couscous,
  • 3-4 fire de rozmarin,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 căni vin roșu,
  • 1 cană apă,
  • sare,piper,
  • o lingură unt,
  • o lingură bulion,
  • o lămâie,
  • salată verde.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel cu rozmarin și couscous:

Carnea se condimentează cu sare și piper, după care se pune într-o tavă împreună cu firele de rozmarin și usturoiul zdrobit ușor cu lama unui cuțit.
Se toarnă vinul și apa și se stropește cu ulei.
Se acoperă tava (cu un capac sau folie de aluminiu) și se dă la cuptor pentru 1 oră  după care se înlătură capacul sau folia.
Se întorc pulpele și se dau din nou la cuptor să se mai rumenească pentru încă o oră.
Peste couscous turnăm apă fierbinte, respectând instrucținile de pe ambalaj.
Când couscous-ul s-a umflat adăugăm o lingură unt și condimentăm cu sare și piper.
Când friptura este gata se scoate pe un platou și se porționează.
Sosul din tavă se strecoară într-o crăticioară și se pune pe foc.
În sos adăugăm bulionul, o cană apă și amestecăm bine.
Se lasă să dea câteva clocote.
Aranjăm salata verde pe farfurie, couscous-ul și friptura.
Turnăm sos peste friptură și couscous.
Salata verde se stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel cu rozmarin și couscous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut