Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.
Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul verde le spalam si le tocam. Mararul il spalam,indepartam cozile si il taiem cat mai marunt. Ceapa uscata o curatam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol mai mare punem toata verdeata tocata,ceapa rondele si usturoiul pisat. Turnam vinul,sarea,piper,boia de ardei si foile de dafin rupte bucatele si le amestecam bine. Scoatem carnea din otet,o trecem pe sub un jet de apa rece,apoi o punem in bolul cu bait. Punem si o canita apa, amestecm bine si dam carnea la frigider pentru 24 de ore,dar acoperim vasul cu o folie.
A doua zi, punem carnea intr-o tava mai mare. Punem si putin din bait,iar restul il oprim ca mai stropim carnea din cand in cand. Deasupra punem boabe de piper si introducem tava in cuptorul incins.
O lasam la foc potrivit,o mai invartim din cand in cand si o mai stropim cu bait-ul ramas. Cand este bine patrunsa ,oprim cuptorul si acoperim friptura pentru a se pastra frageda.
Pofta buna!