Friptura de miel la cuptor

de Rocsi in Oaie, 25 Apr 2012 | 10836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg carne de miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • jumatate legatura marar verde
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate capatana de usturoi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • circa 1 litru vin rosu
  • 1 cana otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.

Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul verde le spalam si le tocam. Mararul il spalam,indepartam cozile si il taiem cat mai marunt. Ceapa uscata o curatam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol mai mare punem toata verdeata tocata,ceapa rondele si usturoiul pisat. Turnam vinul,sarea,piper,boia de ardei si foile de dafin rupte bucatele si le amestecam bine. Scoatem carnea din otet,o trecem pe sub un jet de apa rece,apoi  o punem in bolul cu bait. Punem si o canita apa, amestecm bine si dam carnea la frigider pentru 24 de ore,dar acoperim vasul cu o folie.

A doua zi, punem carnea intr-o tava mai mare. Punem si putin din bait,iar restul il oprim ca mai stropim carnea din cand in cand. Deasupra punem boabe de piper si introducem tava in cuptorul incins.

O lasam la foc potrivit,o mai invartim din cand in cand si o mai stropim cu bait-ul ramas. Cand este bine patrunsa ,oprim cuptorul si acoperim friptura pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]