Friptura de miel la cuptor

de AlexTeacher in Oaie, 3 Apr 2018 | 15377 vizualizari

 

O friptura delicioasa, frageda si aromata pentru masa de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel dezosata de 1.8 kg
  • 3 crengute rozmarin
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • cateva linguri ulei de masline
  • 1 lime
  • 200 ml apa
  • 200 ml vin rosu demisec
  • 15 frunze menta
  • jum. Legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 2 kg cartofi noi intregi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca.

Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si menta, zeama de lime, uleiul de masline, vinul rosu, apa si sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine si se toarna apoi pasta obtinuta peste carne. Se maseaza bine carnea, se acopera tava cu o folie de plastic si se lasa la frigider la marinat pentru 24 de ore.

Se scoate apoi carnea din frigider si se muta intr-o tava mai mare. Pe langa carne se pun cartofii noi intregi, in coaja, bine spalati inainte. Se stropesc si ei cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apoi in tava o cana de apa si inca putin vin rosu.

Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, la 165 de grade C, pentru 2 ore. Se scoate apoi folia si se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa 7-10 minute sa se rumeneasca deasupra.

Inainte de servire, presarati deasupra patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Ideal ar fi ca sa stea la marinat 24- 48 ore

2

Pulpa de miel bine facuta trebuie sa aiba 76-77 de grade in interior, daca masurati cu un termometru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (6)

Xandrinne 1

05.04.2018, 07:45

elucubratiiculinare 1

12.04.2018, 08:45

dantes 1

12.04.2018, 12:41

Gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu sos de usturoi verde