Friptura de miel la tava

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 24165 vizualizari

 

Reteta de friptura de miel la tava o preparam de Pasti, astfel ca pe masa pregatita pentru Sfintele Sarbatori Pascale nu lipseste mielul pregatit la cuptor cu garnitura de salata verde

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • usturoi verde
  • piper
  • sare
  • rozmarin
  • vin rosu sau alb
  • ulei
  • Pentru marinata:
  • 2 foi de dafin
  • usturoi vechi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • vin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa.

Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore!

Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se pun condimentele (sare, piper, rozmarin, usturoi verde taiat marunt) se unge pulpa cu ulei si se stropeste cu vin (un pahar mare).

Se baga friptura de miel in cuptorul incins, iar pe parcurs se mai stropeste cu vin din cind in cind si cu sos din tava.

E gata cind pulpa e rumenita si cind furculita patrunde usor in carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]