Friptură de porc cu ceapă la tavă

de alice_ciobanu in Porc, 28 Iun 2011 | 5494 vizualizari

 

Mai demult am pregătit o friptură de porc cu ceva ceapă..totul într-o tavă..la cuptor...foarte fragedă şi aromată...N-am mai avut timp să postez atunci reţeta...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 2 căni apă
  • 4 căţei usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 100 gr unt
  • rozmarin
  • sare, piper
  • foi dafin 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu ceapă la tavă:

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul tăiat feliuţe. carnea am tăiat-o în felii de grosime potrivită şi am pus-o la macerat, pentru 3 ore, în acest amestec.

Într-o tavă am topit untul, am pus carnea macerată, presărată cu ceapa tocată şi am acoperit totul cu folie de aluminiu.

Am dat la cuptor pentru 40 minute după care am scos folie şiam mai lăsat încă 20 minute.

Am servit friptura caldă cu harbuz roşu murat şi cu cartofi cu salvie la cuptor (combinaţie neobişnuită? ..:)) foarte bunăăăă.....)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu ceapă la tavă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava