Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a in Porc, 8 Dec 2016 | 10184 vizualizari

 

Reteta e pentru doua portii.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de carne de porc (eu am folosit pulpa de porc, dar merge si muschi sau cotlet)
  • 1 ceasca cu apa
  • sare
  • piper
  • putin ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 4 linguri cu pasta de tomate
  • 2 lingurite cu otet
  • 1 lingurita cu apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • un praf de sare
  • boabe de mustar
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos dulce acrisor:

 Fleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade C, timp de 35 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura.

Intre timp, se pregateste sosul: toate ingredientele se pun intr-un vas si se fierb timp de 5-7 minute si cand este gata friptura, se toarna peste carne si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Friptura merge de minune, servita langa piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume