Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare

de dakris in Porc, 7 Feb 2012 | 11697 vizualizari

 

Zilele trecute am facut ceva bun, simplu si rapid. Iata cum!

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura:
  • 800 g pulpa porc
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • busuioc
  • 5-6 catei usturoi
  • 80 ml ulei
  • pentru mazare:
  • 800 g mazare congelata
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • marar
  •  sare      
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare:

Se spala bine carnea, se taie felii si se aseaza in vasul termorezistent/tava. Asezam cateii de usturoi printre feliile de carne, adaugam condimentele, uleiul si apa. Se tine la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.

Intre timp pregatim garnitura astfel : Intr-o tigaie teflonata, in care adaugam putin ulei si cca 100 ml apa, se inabuseste ceapa taiata (eu am taiat-o „solzisori”) apoi adaugam mazarea si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Cand apa s-a evaporat si mazarea s-a inmuiat se ia de pe foc si se adauga mararul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in folie