Friptura de porc la tava

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 17 Ian 2011 | 7954 vizualizari

 

daca e de porc e minunata zice doru:))

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de porc
  • un ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cateva feliute de morcov
  • Cateva feliute de pastarnac si radacina de patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 ml coniac
  • 2 linguri de ulei
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • condiment pentru friptura de porc
  • boia iute/dulce
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tava:

Spalam carnea si legumele.

Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam asa cam 20-30 de minute.

Intre timp taiem feliute subtiri de morcov, pastarnac si radacina de patrunjel, iar ardeiul la fel.

Ungem tava cu ulei, asezam carnea, iar peste carne vom pune legumele taiate feliute.

Peste vom pune o vana cu apa si dam la cuptor.

Cand este aproape gata turnam vinul si coniacul peste, apoi punem si usturoiul pisat si mai bagam inca 10-15 min la cuptor, pana se fragezeste carnea.

Servim alaturi de sosul minunat si legumele din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana