Friptură de porc la tavă

de alice_ciobanu in Porc, 28 Apr 2011 | 5110 vizualizari

 

Pentru masa de Paşte, în lipsa fripturii de miel (pe care nici nu ştiu să o gătesc şi nici nu am avut de unde lua miel), am făcut o friptură fragedă la tavă, o reţetă preluată dintr-o carte dragă mie...."350 de reţete culinare din Moldova lui Ştefan cel Mare"". Aşa că vă prezint şi vouă, dragilor, reţeta, pentru că vă asigur că e delicioasă şi mai ales... fragedă...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpă de porc (sau şi mai multă depinde... dar trebuie să măriţi şi cantităţile pentru celelalte ingrediente)
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii fără pieliţă (pentru că roşiile aflate acum în supermarket nu sunt satisfăcătoare calitativ, am folosit o cutie de roşii cuburi)
  • un pahar de vin alb, de bună calitate
  • mărar, sare, delikat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc la tavă:

Tăiem carnea în felii potrivite şi le aşezăm în tava de aragaz, sau tava specială pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, roşiile tocate mărunt, usturoiul tocat mărunt cu cuţitul, mărar şi o jumătate de lingură de delikat. Pentru a putea acoperi carnea turnăm şi o cană de apă. Dăm apoi totul la cuptor până ce carnea s-a frăgezit uşor şi s-a rumenit frumos pe deasupra. Din când în când mai completăm cu puţină apă, dacă e nevoie.

Se serveşte cu piure de cartofi fierţi în apă cu usturoi şi rozmarin sau cimbru, şi harbuz murat roşu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (11)

bucatarimcudiana 1

28.04.2011, 23:27

tare bun mai este porcul asta

alice_ciobanu 1

29.04.2011, 08:55

cea mai buna leguma e porcul....sau carne?

mamaieelena 1

02.05.2011, 09:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]