Friptura de porc, marinata

de Ina in Mancaruri cu carne, 28 Ian 2012 | 17440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. pulpa de porc
  • 6 bucati zdravene de ceafa de porc
  • 6 carnati de casa

Pentru marinata:

  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu mustar  de masa
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin 
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc, marinata:

   Amestecam mierea cu mustarul, uleiul si vinul, apoi adaugam ceapa , usturoiul si celelalte condimente (dupa preferinte).

   Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza in fasii subtiri. 

   Intr-o tava sau un vas adanc asezam felii de carne (pulpa, ceafa) si turnam mixtura pentru marinat. Presaram pe toata suprafata marar verde, acoperim vasul cu folie si dam totul la rece.

   Dupa cca. o ora indepartam folia si asezam bucatile de carne marinata in tava in care le vom prepara. Stropim carnea cu ulei,  asezam si  carnatii si dam la cuptor, la foc mic, pentru o ora. 

   La jumatatea timpului de prajire  intoarcem carnea pe cealalta parte, pentru a se rumeni uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, marinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (42)

Ina 1

28.01.2012, 23:16

mamaieelena

jolygina 1

29.01.2012, 12:07

adorabila

Mirela Suba 1

12.11.2013, 17:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]