Friptura de pui in sos de vin si salvie

de RuxyRux in Pui, 3 Iun 2013 | 11846 vizualizari

 

Extrem de gustoasa...asa am primit aprecieri :)...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 2 linguri ulei de palmier( sau daca aveti grasime de pui( de curte)
  • condimente: Cate un praf din fiecare condiment uscat: usturoi, boia, cimbru, oregano, marar, patrunjel,, coriandru, ienibahar, piper alb, turmeric
  • 150 ml vin demidulce
  • 100 gr unt( mai gras)
  • trei linguri ulei de masline
  • 5 frunze de salvie proaspata tocate
  • sare de mare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui in sos de vin si salvie:

Se marineaza carnea feliata in amestecul de ulei de palmier( sau grasime), sare si condimente. se tine o ora daca este posibil.

Se pune uleiul de masline in tava si se aseaza feliile de carne. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.

Intre timp se prepara sosul. Se pune in tigaie untul la topit, se adauga vinul  si  apoi se soteaza salvia tocata. Se tine doua trei minute sa dea cateva clocote, se sareaza usor si se toarna apoi in tava peste friptura.

Se tine friptura pana se rumeneste frumos...la mine a stat in jur de o ora si 20 de minute. Se mai unge din cand in cand cu sosul din tava.

Se serveste dupa dorinta...eu am avut garnitura  spanac cremos cu usturoi.

TIPS-URI

1

puteti face friptura din pulpe de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui in sos de vin si salvie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci si pulpe de pui