Friptura de rata cu sos de vin rosu

de simona72 in Rata, 11 Mai 2013 | 24379 vizualizari

 

Am avut pieptul si pulpele da la ciorba de ratza si am zis sa fac friptura. Nu am mai facut friptura pina acum, foloseam pieptul la varza calita cu rata. La gust a iesit o friptura f buna, dar carnea nu este una frageda.

 

INGREDIENTE

  • 1piept si 2 pulpe de rata
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru
  • rozmarin
  • 2 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 frunza dafin
  • 1 cescuta de vin rosu
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata cu sos de vin rosu:

Crestam pielea de la pulpe si piept pina ajungem la carne. Citeva boabe de piper le zdrobim in mojar, adaugam sare, cimbru uscat, rozmarin uscat(cite putin din fiecare), amestecam, iar cu aceste mirodenii frecam bine carnea de rata sa ajunga si in crapaturi. Presaram putin ulei de masline peste carne, mai masam putin, punem carnea intr-un vas si dam la frigider pt 30-40 minute.

Punem pe foc la incins o tigaie, punem 1 lingura ulei de masline si unt, lasam sa se incinga, adaugam carnea de rata si o prajim pe ambele fete(mai ales pe cea cu piele) pina prinde o crusta. Luam carnea din tigaie si o punem intr-un vas termorezistent. In tigaia de pe foc punem usturoiul curatat si doar putin zdrobit, mierea, otetul balsamic, frunza de dafin si vinul. Lasam sa dea totul in clocot si turnam sosul peste rata din vas. Acoperim si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40-50 minute. Noi am servit friptura cu sos alaturi de bulete de cartofi cumparati(congelati), pe care i-am pregatit conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca faceti friptura sa va asigurati ca rata este tinara sau de la magazin

2

pieptul este mai fraged ca si pulpele

3

dupa ce este gata friptura sosul se poate strecura si se poate ingrosa cu putin amidon alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor