Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 14 Oct 2011 | 12841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc de circa 1 kg
  • ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 5-6 cartofi
  • boia de ardei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi:

Spalam carnea, indepartam pielitele, o lasam la scurs si apoi o condimentam dupa gust cu sare,piper si ierburi de Provence. Intr-o tigaie in care am incins uleiul frigem carnea pe ambele parti circa 10 -15 min.pana se rumeneste. Adaugam apoi 1 cana cu apa ,acoperim vasul si lasam la foc circa 45-50 min. dupa care adaugam cartofii curatati si apoi taiati in sferturi sau jumatati si condimentati cu sare,piper si boia. Curatam si usturoiul si adaugam si cateii intregi.

Acoperim vasul si lasam la foc inca circa 30 min.avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem bucata de carne de pe o parte pe alta si daca este cazul sa mai adaugam apa. Carnea trebuie sa se fragezeasca si sa fie bine facuta.

Lasam sa se racoreasca si apoi taiem friptura felii potrivite pe care le asezam pe un platou fierbinte alaturi degarnitura de cartofi.patrunsa iar zeama sa scada in totalitate.

Merge minunat de bine acompaniata de un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi si pulpe de pui