De curand mi-a adus Costel ditai' fuduliile de tauras . Doua. Nu bucati, ci kg. :))) Asa ca m-am pus pe jupuit , transat, feliat, fript si prajit ....
Stiu ca unele dintre voi veti fi oripilate, dar fuduliile bine gatite sunt un deliciu!!!!!!! ;) =)))))))))
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine.
Condimentam cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi - ierburi italiene . Intr-o tava turnam 2-3 linguri cu ulei si 100 ml vin alb. Asezam cu grija jumatatile de fudulii si punem 10 minute la 180 grade in cuptorul cu halogen. ( Operatiunea se poate executa si la aragaz ) . Scurgem fuduliile si le asezam pe gratar, lasand sa se friga cca 10 minute pe fiecare parte.
Servim alaturi de legume fierte sau la grill .
1
Mirosul de fudulii va disparea total daca le tii in apa cu otet pentru cca 30 minute.