Fursecuri asortate pentru Mos Craciun

de susu in Prajituri, 29 Dec 2009 | 8066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente necesare:  
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacaoa
  • 1 lingura smantana sau frisca batuta
  • 3-4 linguri cognac alexandrion
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 1 mana de stafide
  • 1 mana de nuci
  • 4 tablete de ciocolata cu lapte sau amaruie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri asortate pentru Mos Craciun:

Mod de preparare:

Inele impletite:

 

Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de  zahar  treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul, un plic de zahar vanilat, esenta de rom si un praf de sare. 150 g faina cernuta cu jumatate de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se framanta cu mana rece. Se imparte coca in doua parti. Una se amesteca cu cocoua si una cu smantana. Se impacheteaza fiecare in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 minute. Se fac snurulete albe si negre care se impletesc.

 

Fursecuri asortate:

 

Se freaca celelalte 100 g unt cu 75 g zahar. Stafidele se hidrateaza in cognac si esenta de rom apoi se scurg. Se adauga cognacul de la stafide in compozitia de unt si se freaca. Galbenusul se presara cu sare si putin zahar si se lasa cateva minute. Se freaca galbenusul cu coaja de portocale si se adauga la unt. Faina cernuta ( 150 g) cu jumatatea de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se amesteca cu mana. Dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga albusul batut spuma. Se dau prin masina nucile si  se taie ciocolata cubulete mici . Aluatul se imparte in trei . Una se amesteca cu stafidele a doua cu ciocolata si ultima cu nucile. Se pune fiecare in folie de alimente si se da la frigider 40 minute. Dupa se formeaza fursecurile rotunde sau se intinde o foaie si se taie cu diverse forme, eu m-am jucat cu aluatul si am combinat aluatul cu cacaua si cel alb, am ornat cu fulgi de ciocolata. Se dau toate  fursecurile la cuptorul incins pe folie de copt pentru 15- 20 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri asortate pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse au chocolat