Fursecuri catelusi

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 23 Dec 2011 | 9191 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta la Sabina http://sabina-madalina.blogspot.com/2010/01/fursecuri-catelusi.html careia ii multumesc, mi-au placut mult catelusii ei, asa ca i-am executat si eu, sunt foarte haiosi si cu siguranta va avea un efect tare fain asupra copiilor, Andu cel putin a fost tare incantat si ce m-a bucurat cel mai mult este faptul ca a si mancat din ei si a inceput cu coca inainte sa-i bag la cuptor...
Sunt vanilati, fragezi, moi, intr-un cuvant minunati!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat: 
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutura 
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 mana de nuci macinate
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri catelusi:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt si sarea, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza una luat moale, nelipicios. Oprim 3 linguri din acest aluat si le amestecam cu cacaoa, acest aluat il vom folosii pentru a forma nasul, ochii si urechiile. Dam cele 22 bile de aluat invelite in folie la frigider pentru 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam. Rupem bucatele mici din aluatul alb, formand o bilute pe care le vom apasa cu podul palmei, in mijlocul lor vom pune umplutura, apoi vom strange marginile catre interior, astfel formand din nou biluta.

Din aluatul maro formam nasul pe care-l vom face dintr-o biluta mica, urechiile le vom face din bilute aplatizate, usor intoarse catre interior, iar ochii din bilute si mai mici.

Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt siunsa cu ulei si dam la cuptoru preincalzit app 10 minute la foc potrivit. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri catelusi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

01.06.2012, 17:00

i-am bagat si eu la cuptor , ca Danut cica vrea si el o surpriza "))
Am facut pe fuga, sa nu vina, si aduc mai mult a oi decat a catei

mena29 1

01.06.2012, 17:13

Gaby ))
Dana,frumoase fursecurile

gaby_duceag 1

01.06.2012, 17:54

Ce buni sunt!!!!! ms mult
eu i-am umplut cu nutella cu nuca macinata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata